De vacht van de Australian Labradoodle moet regelmatig worden geborsteld, gekamd, gewassen en geblazen worden. De regelmaat is afhankelijk van de dichtheid van de vacht en de lengte, gemiddeld één keer per week. Het is een vacht die veel onderhoud nodig heeft. De labradoodle wordt helaas vaak afgeschilderd als een onderhoudsarme vacht, dat is niet waar!
Hoe langer je de vacht wilt houden, hoe meer tijd er in het onderhouden van de vacht gaat zitten. Door de juist voorlichting blijft je labradoodle klitvrij en wordt het unieke uiterlijk behouden. De vacht groeit gemiddeld 1 cm per maand.

Ze staan bekend als niet verharende hond. Ze verharen wel, maar net als de mens. De haren hebben een individuele cyclus. Het oude haar blijft in de vacht hangen, wachtend om te worden uitgeblazen of geborsteld. Wanneer dit niet gebeurd, vormen de oude haren een klit. Heel veel klitten samen zorgen voor een viltlaag op de huid. Deze is niet altijd direct te zien, maar wel te voelen! Vilt is zeer moeilijk en vaak pijnlijk om te verwijderen. Kaalscheren is dan soms de enigste redding.

Tot een leeftijd van 7 maanden zijn deze vachten bijzonder onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden. Een puppyvacht is namelijk veel losser en zachter van structuur dan de stevigere, klitgevoelige volwassen vacht. Leer je labradoodle dat de vachtverzorging leuk is en bij het leven hoort. Dit kan op een van onze workshops, bekijk onze video's en lees op onze site hoe je dit het beste kan doen. Bij de vachtverzorgingsworkshops leer je om je Labradoodle vanaf het prille begin met professionele begeleiding optimaal te verzorgen.

We beginnen met het adviseren van de juiste materialen. Helaas worden veel ongeschikte borstels, kammen en ander materiaal verkocht als zijnde geschikt voor de vacht van de labradoodle. Welke materialen kun je juist wel en welke juist niet gebruiken laat ik u graag zien.

Zodra de vacht gaat wisselen worden de haren steviger en klitgevoeliger, de puppyvacht blijft met gemak in de nieuwe stevige vacht hangen. Om deze haren uit te vacht te halen zijn er verschillende methoden. Eerst gaan we het borstelen bespreken en de juiste materialen die daarbij horen.

Volg bij ons een trimworkshop om zelf uw doodle prefect te onderhouden! 

Borstelen

Voor het beste en klitvrije verzorgingsresultaat raad ik u deze borstel aan: Acvitvet Duo 2in1activet 2in1

De beste borstel voor een lange, zachte, krullen of fleece vacht.
De enige met naalden die lang genoeg zijn om de huid te bereiken (en de klitten die daar zitten) Met een flexibel bed, dat huidbeschadiging voorkomt en u pols ontlast.

Deze kunt u uiteraard bij mij bestellen, hij is er met 1 of 2 borstelhoofden.
€ 65  1 borstelhoofd
€ 95  2 borstelhoofden (veel sneller borstelen vanaf medium)

Natuurlijk zijn er ook 'goedkopere' borstels, helaas zijn deze minder geschikt. De pinnen zijn te kort en te flexibel voor de dikke volle vacht van je doodle waardoor je te makkelijk over de klitten heen borstelt.

Tegenwoordig is er ook een automatische hondenborstel ontwikkeld door Dog's Paradise, die deze borstel speciaal heeft ontwikkeld voor het makkelijk en stofvrij borstelen van de vacht. Met deze automatische borstel halveer je de borsteltijd en worden alle haren en stofjes uit de vacht afgezogen. Ideaal als je last hebt van allergien of verminderde kracht in spieren en gewrichten. Hij werkt fantatisch en is een must om de vachtwissel van 7 tot 36 maanden klitvrij door te komen! Hij is geschikt voor alle haarlengtes waardoor uw doodle met gemak lang in vacht kan blijven. 


De Auto Dog Brush is ook via ons verkrijgbaar. U kunt deze ook rechstreeks bij ons bestellen. Deze innovative borstel kost € 299,95 + 5,95 verzendkosten, maar is zijn geld meer dan waard.

automatic dogbrush

code autodogbrush

 

waterblazerNa het borstelen is het raadzaam om de vacht met een grove kam door te kammen. Op deze manier controleer je of je er makkelijk doorkomt of dat er toch nog een klitje zat.

Doodleblaster of Waterblazer


Dit is een fohn met een regelbare luchtsnelheid en warmte die een super hulpmiddel is bij de vachtverzorging. Door de vacht door te blazen kun je water, stofjes en haren uit de vacht blazen. Na een sprong in de sloot of een wasbeurt is je doodle weer snel droog, wat het klitten van de vacht voorkomt. Ook voor het openblazen van de vacht voor de borstelbeurt kun je goed zien waar de probleemgebeiden zitten en zich klitten aan het vormen zijn.

De waterblazer welke wij verkopen heeft traploos regelbare motor, dus zachtjes blazen (fohnen) is ook mogelijk maar voluit geeft de een ongelofelijke krachtige luchtstroom. Met warmtelement, dus met warme lucht, te regelen middels een schakelaar, 3 standen koud, warm en heet. Deze kost bij ons € 120,-

 

 

Facebook
© 2014 - 2020 Awesome Doodles
Site developed and structure maintenance by maindes
Data maintenance by Awesome Doodles